Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Manastır'ın tescili yokmuş!

Manastır

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Zeytinliada'yı belediye olarak kendilerinin işletmek istediklerini açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Zeytinliada’yı belediye olarak kendilerinin işletmek istediklerini açıkladı. Adanın, eski yıllarda yine kendi belediye başkanlığı döneminde Erdek’e kazandırıldığına dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:
“Zeytinliada, bizim mülkümüz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze durumuna getirilen adanın işletme hakkının kendisine verilmesi için bize başvurdu. Ancak biz, adayı kendimiz işletmek istediğimizi belirttik. Buna bağlı olarak da adayı işletmek için Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaparak, ada için röleve ve restorasyon izni istedik.”
NARLI VE HAMAMLI KİLİSELERİ RESTORE EDİLECEK
Erdek Belediyesi olarak Narlı ve Hamamlı mahallelerindeki kiliseleri de restore etmek istediklerini belirten Sarı, “Bunun için destek istediğimiz Balıkesir Valiliği’nce bize 166 bin lira gönderildi” dedi.
KİRAZLI MANASTIRI’NIN TESCİLİ YOK.
Yine Erdek sınırları içinde yer alan Kirazlı Manastırı’nın da durumuyla yakından ilgilendiklerini vurgulayan Başkan Sarı, “Bu önemli tarihi yapının da Yukarı Yapıcı Mahallesi’ne tescili konusunda girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı